Hos os har du et privatliv

Brian Schildt, Findx

”Det er meget let at forklare, hvad vi indsamler, gemmer og deler om dig, når du bruger vores tjenester – absolut intet.”

Brian Schildt – Findx

Dine data er ikke vores produkt

Det er simpelt – vi gemmer ikke dine personlige data!

Og vi laver ikke personlige digitale profiler, som vi deler med annoncører

Når du bruger Findx, er dine personlige data sikret, når du søger på nettet til daglig. Findx vil aldrig indsamle eller videregive oplysninger om, hvad du søger efter eller klikker på.

Vores mål er at sikre, at dine data ikke bliver indsamlet, med mindre du ønsker det, og at du selv bevarer kontrollen, uanset hvor du søger på internettet.

Do not disturb, please

Det du deler med os

Når du benytter dig af vores tjenester og f.eks. søger på Findx.dk, laver en ruteplan eller ser et videoklip, så deler du data om dig selv for at få Findx til at virke. Det sker eksempelvis, når du:

  • Søger online
  • Besøger hjemmesider
  • Ser en video
  • Kigger på billeder
  • Klikker på reklamebannere
  • Din computers informationer, f.eks. din IP-adresse
 

Det vi indsamler og gemmer om dig

Det er meget let at forklare, hvilke data vi indsamler, gemmer og deler om dig, når du bruger vores tjenester. For svaret er ganske enkelt:

  • Absolut ingen
For at få Findx til at virke bruger vi et minimum af data om dig,. F.eks bruge vi en del af din IP adresse, men ikke din unikke adresse. Det er er nødvendigt for, at vores tjeneste kan fungere optimalt. Det vigtige er at vi aldrig indsamler og gemmer data om dig, de bliver kun brugt i det øjeblik, du foretager søgningen.
 

Få ægte kontrol og privatliv

Du kan selv kontrollere dit privatliv på nettet

Take control - adjust the sliders yourself

Når du bruger Findx-søgemaskinen, vil dine personlige data ikke blive gemt. Så der er ingen grund til at bekymre sig om, hvordan du skjuler sine digitale fodspor. For vi sporer eller gemmer ikke noget.

Findx-søgemaskinen har dog ingen mulighed for at garantere din sikkerhed, når du forlader søgeresultaterne og går videre til en ny hjemmeside.

Derfor har vi udviklet Findx Privatlivskontrol som en browser-udvidelse til din computer og Findx app til mobil og tablet. De lader dig bestemme privatlivsindstillingerne du vil bruge på de hjemmesider, du besøger. 

På den måde kan du have den fulde kontrol over, hvilke hjemmesider og tjenester, der har adgang til dine data, uanset hvor på nettet du befinder dig – som udgangspunkt bør det jo kun være dem du besøger.

 

Din sikkerhed

Hvis dine data ikke er sikret, så er dit privatliv det heller ikke

Derfor sørger Findx for, at du er beskyttet, når du bruger vores søgemaskine, til både web-, kort-, billed-, shopping- og videosøgning.

Your security is important - locker

Sådan er du beskyttet

Beskyttelse fra malware og ondsindede sider

Vi bruger jævnligt opdaterede blokeringslister for at sikre os, at malware og skadelige websteder ikke er med i vores søgeindex. Hvis sådan nogle alligevel skulle snige sig igennem til søgeresultaterne, kan du nemt indberette det.

Sikker surfing på nettet

Findx mobilapps til iOS og Android sikrer dine data og lader dig selv bevare kontrollen over dit online privatliv. Du kan søge med en privat og lynhurtig browser på dine mobile enheder. Og med vores browserudvidelser til de kendte browsere sikrer vi også din computers.

Vi bruger HTTPS

For at sikre dig imod, at hackere og andre uvedkommende lurer med, når du bruger vores tjenester, benytter vi os af den bedst mulige HTTPS-kryptering. Vores certifikater  er rated A+ på Qualys SSL labs.

Sådan samarbejder vi med annoncører

Vi bygger ikke en profil ud fra dine personlige data, som vi deler med annoncører

How ads work - pricetag

På nuværende tidspunkt er en stor del af vores forretning baseret på visning af annoncer. Det inkluderer også produktsøgninger.De annoncer, der bliver vist på Findx, er udelukkende et resultat af det ord, du skriver i søgefeltet. Vi har ikke brug for at skabe en detaljeret digital profil af dig for at kunne vise dig en reklame for et HUmmle produkt, når du søger på ”Hummel”. Reklamen kommer kun frem i forbindelse med den pågældende søgning, og søgeordet vil ikke blive husket, gemt eller videregivet til nogen tredjepart. 

Annoncerne betyder, at vi kan tilbyde vores tjeneste gratis til alle. Vi videresælger ikke data baseret på en personlig digital profil, der er lavet ud fra dine onlineaktiviteter.

Annoncører betaler kun, når folk klikker på en annonce

Vi deler ikke nogen personlige data om dig med nogen. De annoncer, du ser, er leveret af en uafhængig partner.

Annoncørerne får ikke at vide, hvor ofte deres annoncer bliver vist. De ved kun, når nogen klikker på deres annonce. Antal klik bliver optalt af vores annoncepartner, som betaler os, uden at vi nogensinde finder ud af, om du endte med at købe noget, da du klikkede på annoncen.

 

Et bedre internet

Vi er med til at skabe mere åbenhed og gennemsigtighed

A safer internet - globally

Vi deler vores kildekode

Vi tror på gennemsigtighed, og derfor er Findx et open source projekt.  Enhver kan kigge på søgemaskinens kildekode og se hvordan algoritmerne virker, som vi har lovet.

Dataetik og ansvarlige algortimer 

Vi støtter aktivt organisationer, der arbejder for højere etiske og moralske online standarder.

Åbne algoritmer 

Vores algoritmer er ikke hemmelige. Vi vil vise åbent, hvorfor søgeresultaterne er rangeret, som de er. Derfor lader vi dig få adgang til vores algoritmer. 

Sammen skaber vi et bedre internet

Vi beskytter dig mod fake web-shops

I Danmark samarbejder vi med e-mærket og det danske politi om at identificere falske falske web-shops, og vi fjerne dem aktivt fra vores søgeresultater.

Ingen offentlige myndigheder får adgang til dine data

Fordi Findx ikke gemmer nogen data om dig, kan vi heller ikke give andre nogen informationer om dig. Der er findes ikke nogen skjult ”bagdør”, som kan give adgang til nogen form for historik fra vores brugere, da den type data aldrig bliver gemt.

Du kan give feedback

Hvis du finder et mistænkeligt søgeresultat, som kan være malware, en ondsindet hjemmeside eller en fake web-shop, så kan du nemt indberette det. Du kan også give en bedømmelse af søgeresultaternes kvalitet og på den måde fremme, at de bedste og sikreste hjemmesider får plads i toppen af søgeresultaterne.